Skip to main content

Fiberlaser & laserskärning

Optimerad Fiberlaserskärning

Att välja fiberlaser hos Södergrens Metallindustri innebär att du får tillgång till modern teknik och expertis för dina projekt. Vi kan skära, gravera, märka & bearbeta utefter dina behov. Med vår fiberlaser och teknik kan vi tillverka detaljer och produkter som uppfyller dina standarder.

Södergrens Fiberlaser & laserskärning

Södergrens Metallindustri är din partner för fiberlaserskärning, med omfattande expertis och utrustning som klarar av alla dina behov. Vi erbjuder hög precision och kvalitet i varje projekt, oavsett om det gäller små serier eller stora volymer. Med vår avancerade fiberlaser teknik kan vi bearbeta en mängd olika material, från stål till aluminium, vilket ger oss flexibiliteten att anpassa oss efter dina specifika krav.

Begränsningar

Material: Stål, Varmhållfasta stål, Rostfritt, Duplex, Gjutjärn – inte hög blankmaterial  

Storlek: upp till 3000x1500meter 

Dimensioner: Efter förfrågan  

Utrustning

4 kW Fiberlaser

Vad är fiberlaser & vad används den till?

Fiberlaser och laserskärning är en avancerad metod inom industriell bearbetning som utnyttjar en laserstråle genererad genom en optisk fiber för att skära, märka eller gravera olika material.

Fiberlaser erbjuder extremt hög precision i skärprocessen, vilket resulterar i rena skärkanter utan behov av efterbearbetning. Det är en snabb och effektiv process som gör det möjligt att producera komponenter och detaljer med korta ledtider och hög produktivitet.

Fiberlaser är mycket flexibel och kan anpassas för att bearbeta olika materialtyper och tjocklekar, vilket gör den idealisk för olika industrier och tillämpningar. Jämfört med andra skärbearbetning metoder genererar fiberlaser mindre spill och har lägre energiförbrukning, vilket minskar miljöpåverkan.

Laserprocessen

1. Förberedelse: Materialet förbereds för att säkerställa att ytan är fri från smuts och olja.

2. Laserinställningar: Fiberlasermaskinen ställs in baserat på materialets egenskaper och designkrav. Detta inkluderar justering av lasereffekt, skärhastighet, och fokuseringslins. Den kalibreras även för att säkerställa att laserstrålen är korrekt fokuserad.

3. Skärning/Märkning/Gravering: Laserstrålen leds genom en fokuseringslins som koncentrerar strålen till en mycket liten punkt på materialets yta.

4. Kvalitetskontroll: Efter varje bearbetning kontrolleras arbetet för att säkerställa att alla specifikationer och kvalitetskrav uppfylls. Detta kan inkludera mätning av skärkanter och kontroll av märkningar.

5. Efterbearbetning: Om det finns några skärkanter eller ojämnheter, kan dessa tas bort genom en avgradningsprocess för att säkerställa en slät och jämn yta. Beroende på applikationen kan ytterligare ytbehandlingar som målning, polering eller beläggning tillämpas för att förbättra produktens estetik och hållbarhet.

Användnings-områden

Metallbearbetning: Fiberlaser är särskilt effektiv för skärning av metaller som stål, aluminium, rostfritt stål och koppar. Det kan skära genom olika tjocklekar och skapa komplexa geometriska former med snabbhet och precision.

Märkning och Gravyr: Utöver skärning används fiberlaser också för märkning och gravyr av metaller och andra material. Det kan användas för att skapa permanenta märkningar som serienummer, logotyper, streckkoder och text på olika ytor.

Välj fiberlaser hos Södergrens Metallindustri för att få högkvalitativa, kostnadseffektiva och miljövänliga lösningar som uppfyller dina skär- och bearbetningsbehov. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med ditt nästa projekt.

Helhetslösning för alla produktioner

När du behöver exakta snitt och komplexa former, är vår fiberlaserteknik den perfekta lösningen. Med hjälp av vår fiberlaserteknik kan vi förvandla dina idéer och ritningar till verklighet med hög noggrannhet och effektivitet. Våra tekniker säkerställer att varje projekt uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna, oavsett om det handlar om små detaljer eller stora komponenter.

Dekorativ bild på en illustration av tre cirklar på Södergrens tjänster med fiberlaser i fokus
Södergrens levererar

Vi skapar och levererar långvariga produkter

Design

Med våra erfarna produktions tekniker & ingenjörer förvandlar vi smidigt dina idéer från ritning till produktion och levererar prototyper med precision.

Expertis

Med över 50 års erfarenhet och en passion för tillverkning, levererar vi komplexa produkter skräddarsydda efter dina specifika behov och krav.

Anpassade lösningar

Oavsett hur komplexa dina projekt är, har vi kunskapen och resurserna för att leverera lösningar som passar perfekt för din verksamhet.

Kvalité & säkerhet

Vi har lång expertis inom plåt & metallbearbetning tjänster, vilket gör oss till en flexibel och pålitlig partner för alla dina laser och skärnings behov.