Skip to main content

Kantpressning för Komplexa Former

Kantpressning: Böjning med Precision

Hos Södergrens Metallindustri erbjuder vi kantpressning som en del av vårt omfattande utbud av metallbearbetningstjänster. Kantpressning är en teknik som används för att böja plåt och skapa exakta vinklar och former, vilket är avgörande för många industrier och applikationer. Med vår utrustning och expertis kan vi hantera även de mest komplexa projekten med precision och kvalitet.

Södergrens Kantpressning

Vårt team av erfarna operatörer har lång erfarenhet av kantpressning och en djup förståelse för materialegenskaper och tekniker. Vi kan böja plåtar i olika material och tjocklekar med noggrannhet och effektivitet. Oavsett om du behöver enkla böjningar eller komplexa geometrier, kan vi anpassa våra kantpressningstjänster för att möta dina specifika behov. Vår utrustning hanterar allt från små komponenter till stora plåtstycken.

Begränsningar

Dimensioner: Upp till 3 m bredd

Material: Alla typer av material, från stål och aluminium till rostfritt stål och andra metaller

Kapacitet: Upp till 130 ton

Utrustning

Truebend – Trumpf

Vad är kantpressning & hur går det till?

Kantpressning, även känt som bockning, är en av de mest använda metoderna för att forma och böja plåtdetaljer till exakta vinklar och önskade former.

Denna teknik är avgörande inom metallbearbetning och möjliggör skapandet av komplexa och funktionella komponenter som inte är helt plana.

Kantpressning innebär att en plåt placeras mellan ett stansverktyg (punch) och en dyna, varefter stansen trycker plåten ner i dynan för att skapa en böjning. Genom att justera stansens och dynans positioner och vinklar kan man skapa olika typer av böjningar och former.

Kantpress processen

1. Förberedelse: Först analyseras ritningarna och specifikationerna för den del som ska tillverkas. Materialet inspekteras och förbereds för bearbetning.

2. Positionering: Plåten placeras noggrant på maskinens arbetsyta, mellan stansverktyget och dynan. Korrekt positionering är avgörande för att säkerställa precisionen i böjningen.

3. Böjning: Stansen trycker plåten ner i dynan med hjälp av hydrauliskt eller mekaniskt tryck, vilket skapar den önskade böjningen. Processen kan upprepas för att skapa flera böjningar på samma plåt.

4. Kontroll & justering: Efter varje böjning kontrolleras plåtens vinkel och form för att säkerställa att den uppfyller specifikationerna. Vid behov justeras maskinen för att korrigera eventuella avvikelser.

5. Efterbearbetning: Efter kantpressningen kan ytterligare bearbetning, som avgradning och ytbehandling, utföras för att säkerställa att kanterna är släta och fria från ojämnheter.

Användnings-områden

Kantpressning är en viktig process inom metallbearbetning som används för att böja plåt till exakta vinklar och former. Denna teknik är avgörande för att skapa komponenter och strukturer som uppfyller specifika designkrav och funktionella behov i en mängd olika industrier.

Låt oss på Södergrens Metallindustri vara din partner för alla dina kantpressningsbehov. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med ditt nästa projekt.

Forma din produkt med Precision

När du vill forma och böja din produkt till exakta vinklar och önskade former, erbjuder vi kantpressning. När prototypen är klar, skickas den vidare till våra skickliga kantpressare. Här formas din produkt till sin slutliga form med precision och noggrannhet tack vare vår kantpressningsutrustning.

Dekorativ bild på en illustration av tre cirklar på Södergrens tjänster med fokus på Kantpress
Södergrens levererar

Vi skapar och levererar långvariga produkter

Design

Med våra erfarna produktions tekniker & ingenjörer förvandlar vi smidigt dina idéer från ritning till produktion och levererar prototyper med precision.

Expertis

Med över 50 års erfarenhet och en passion för tillverkning, levererar vi komplexa produkter skräddarsydda efter dina specifika behov och krav.

Anpassade lösningar

Oavsett hur komplexa dina projekt är, har vi kunskapen och resurserna för att leverera lösningar som passar perfekt för din verksamhet.

Kvalité & säkerhet

Vi har lång erfarenhet & djup expertis inom kantpressning, vilket gör oss till en flexibel och pålitlig partner för alla dina kantpressningssbehov.