Skip to main content

Precision genom Stansning

Exakta Former för Ditt Projekts Behov

Med lång erfarenhet inom stansning är Södergrens Metallindustri din ultimata partner för även de mest utmanande metallkonstruktionerna. Vi kan skära, försänka, gänga & form utefter dina behov. Vi använder avancerad stansnings utrustning och teknik för att tillverka detaljer som uppfyller de mest krävande industriella standarderna.

Södergrens Stansning

Vi på Södergrens Metallindustri kombinerar vår djupa erfarenhet och tekniska expertis för att leverera kvalitativa stansade produkter. Stansning är en central process inom metallbearbetning som gör det möjligt att skära ut exakta former och hål i plåtmaterial med hög precision och effektivitet. Vår maskinpark och dedikerade team säkerställer att varje detalj tillverkas med noggrannhet och omsorg.

Begränsningar

Material: Alla typer av material, från stål och aluminium till rostfritt stål och andra metaller

Storlek: upp till 2500x1250mm  |  Mellan format

Dimensioner: 0.2 – 5mm  

Utrustning

True Punch, Manuel svets, MIG/TIG. Kolstål, rostfritt, aluminium

Vad är stansning & hur går det till?

Stansning är en process inom metallbearbetning där ett stansverktyg används för att skära ut önskade former eller hål från plåtmaterial. Stansning ger exakta och konsistenta resultat, vilket är avgörande för tillverkning av komponenter med tighta toleranser. Processen är snabb och effektiv, vilket minskar produktionskostnader och ledtider.

Stansning är en snabb och effektiv metod för att skapa detaljer med hög precision och repeterbarhet. Detta gör den populär inom tillverkningsindustrin för att producera allt från enkla hål till komplexa former. Genom att använda olika stansverktyg kan komplexa geometrier och detaljer skapas med hög noggrannhet.

Stansprocessen

1. Förberedelse & positionering: Plåtmaterialet placeras noggrant på stansmaskinen, där det hålls på plats av fixturer eller kilar för att säkerställa korrekt positionering under stansningen.

2. Stansverktyg: En stans (punch) som är formad enligt den önskade formen eller hålet appliceras på plåten. Stansen är vanligtvis monterad på en stansningsmaskin som applicerar kraften som behövs för att skära igenom materialet.

3. Dynan: Under plåten finns en dyna (die) som är formad motsvarande stansens profil. När stansen pressas ner mot dynan, skär den igenom plåten och skapar den önskade formen eller hålet.

4. Materialborttagning: Efter att stansen har genomträngt plåten, avlägsnas det utskurna materialet, vilket kan ske automatiskt eller manuellt beroende på stansmaskinens design och tillämpning.

5. Kontroll och Efterbearbetning: Efter stansningen kontrolleras de utskurna detaljerna för att säkerställa att de uppfyller specifikationerna och toleranserna. Eventuell efterbearbetning, såsom avgradning eller ytbehandling, kan utföras för att förbereda detaljerna för vidare användning eller montering.

Användnings-områden

Stansning är en grundläggande metallbearbetningsprocess som används i en mängd olika branscher för att skapa exakta former, hål och geometrier i plåtmaterial. Upptäck Södergrens Metallindustris expertis inom stansning – din dedikerade partner för högkvalitativa och skräddarsydda lösningar.

Har du ett en idé eller projekt du behöver hjälp med? Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan bidra till ditt nästa projekt med vår erfarenhet och precision.

Detaljrika resultat genom Stansning

När du behöver exakta vinklar och perfekta former, är vår stansningstjänst svaret. Efter att din prototyp är klar, tar våra experter över med stansning för att förvandla den till sin slutliga form med oöverträffad precision och noggrannhet.

Dekorativ bild på illustration över stansningsprocessen
Södergrens levererar

Vi skapar och levererar långvariga produkter

Design

Med våra erfarna produktions tekniker & ingenjörer förvandlar vi smidigt dina idéer från ritning till produktion och levererar prototyper med precision.

Expertis

Med över 50 års erfarenhet och en passion för tillverkning, levererar vi komplexa produkter skräddarsydda efter dina specifika behov och krav.

Anpassade lösningar

Oavsett hur komplexa dina projekt är, har vi kunskapen och resurserna för att leverera lösningar som passar perfekt för din verksamhet.

Kvalité & säkerhet

Vi har lång expertis inom stansning och arbete med olika material, vilket gör oss till en flexibel och pålitlig partner för alla dina stansbehov.