Skip to main content

Kvalitativ Svetsning
för Alla Behov

Perfekt Formade Produkter med Exakt Svetsning

Med över 50 års djupgående expertis inom plåt och svetsning är Södergrens Metallindustri din ultimata partner för även de mest utmanande plåtkonstruktionerna. Vi formar och sammanfogar din produkt med precision och kraft, med hjälp av modern utrustning och skickliga svetsare.

Södergrens Svetsning

Södergrens Metallindustri har lång erfarenhet av svetsning och erbjuder kostnadseffektiv plåtbearbetning med hög hastighet och precision, tack vare vår moderna maskinpark. Med vår långa erfarenhet av blandade konstruktioner anpassar vi svetsningen efter era specifika behov, oavsett om det gäller maskinella eller manuella svetsarbeten. Vi kan hantera svetsade detaljer i både mindre serier och större volymer.

Begränsningar

Metod: MAG, MIG & TIG

Material: Alla typer av material, från stål och aluminium till rostfritt stål och andra metaller

Kapacitet: Upp till 100kg

Utrustning

Manuel svets, MIG/TIG. Kolstål, rostfritt, aluminium

Vad är svetsning & hur går det till?

Svetsning är en grundläggande process inom metallbearbetning där två eller flera metallstycken sammanfogas genom uppvärmning och smältning av materialet. Hos Södergrens Metallindustri erbjuder vi ett brett utbud av svetsningstjänster, anpassade för att möta dina specifika behov och krav. Våra svetsmetoder:

TIG-svetsning (Tungsten Inert Gas): Denna metod används för att skapa högkvalitativa svetsfogar med stor precision, vilket gör den idealisk för tunna material och detaljerade arbeten.

MIG/MAG-svetsning (Metal Inert Gas/Metal Active Gas): Perfekt för att svetsa tjockare material snabbt och effektivt, används ofta i industriella tillämpningar.

Punktsvetsning: Sammanfogar tunna metallplåtar genom att applicera tryck och värme på specifika punkter. Punktsvetsning är snabb och effektiv, vilket gör den idealisk för massproduktion.

Svetsprocessen

1. Förberedelse: Vi börjar med att noggrant förbereda de metallstycken som ska svetsas. Detta inkluderar rengöring och eventuell bearbetning för att säkerställa en stark och hållbar svetsfog.

2. Fixturering: Metallerna placeras i en fixtur för att hålla dem på plats under svetsningen, vilket säkerställer precision och stabilitet.

3. Svetsning: Våra erfarna svetsare använder avancerad utrustning och teknik för att sammanfoga metallerna. Beroende på projektets krav väljer vi den mest lämpliga svetsmetoden.

4. Efterbearbetning: Efter svetsningen granskas och bearbetas svetsfogarna för att säkerställa högsta kvalitet och estetik. Detta kan innefatta slipning, polering och inspektion.

5. Kontroll och kvalitetssäkring: Varje svetsad produkt genomgår noggranna kvalitetskontroller för att säkerställa att den uppfyller våra höga standarder och dina specifika krav

Användnings-områden

Svetsning är en mångsidig teknik som används i en rad olika industrier, inklusive bygg- och anläggning, fordonsindustrin, tillverkningsindustrin och mycket mer. Hos Södergrens Metallindustri är vi stolta över vår förmåga att leverera skräddarsydda svetslösningar som bidrar till framgången för våra kunders projekt.

Låt oss på Södergrens Metallindustri vara din partner för alla dina svetsningsbehov. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med ditt nästa projekt.

Komplett Produktionsprocess för Hållbara Slutprodukter

När plåten har genomgått stansning och bockning, skickas den vidare till våra skickliga svetsare. Här sammanfogas de olika delarna till sin slutliga grundform med hjälp av TIG- eller MIG/MAG beroende på vilken metod som passar er produkt bäst. Vi säkerställer alltid att rätt svetsmetod används för att uppnå optimal kvalitet och hållbarhet.

Södergrens levererar

Vi skapar och levererar långvariga produkter

Design

Med våra erfarna produktions tekniker & ingenjörer förvandlar vi smidigt dina idéer från ritning till produktion och levererar prototyper med precision.

Expertis

Med över 50 års erfarenhet och en passion för tillverkning, levererar vi komplexa produkter skräddarsydda efter dina specifika behov och krav.

Anpassade lösningar

Oavsett hur komplexa dina projekt är, har vi kunskapen och resurserna för att leverera lösningar som passar perfekt för din verksamhet.

Kvalité & säkerhet

Vi har lång expertis inom en mängd olika svetsmetoder och material, vilket gör oss till en flexibel och pålitlig partner för alla dina svetsbehov.